Večni crveni karmin - zaštitni znak prave dame

Večni crveni karmin - zaštitni znak prave dame

Autor: | 12/11/2015

0

Šta to ima u crvenom karminu što ga čini tako neodoljivim još od vremena Kleopatre i ostalih fatalnih zavodnica koje su obeležile različite istorijske epohe? Možda je odgovor u našem podsvesnom doživljaju crvenih usana kao odraza dobrog zdravlja. Ili jednostavno, dama sa takvom nijansom karmina izgleda besprekorno, neodoljivo, seksi i senzualno - i muškarcima i drugim ženama. Kako god bilo, ovaj neprevaziđeni bjuti klasik obavezni je mejkap saveznik svih pripadnica lepšeg pola koje drži do sebe, a savršen je za svaku priliku, od opuštenih i poslovnih do onih glamuroznih.

Crveni karmin vekovima se smatra simbolom moći i jedinstvenosti. O ženi koja ga nosi vlada uverenje da je neustrašiva, sigurna, hrabra, strasna, da je večni optimista. Jednostavne i elegantne, crvene usne važe za evergrin u svetu svih pravih esteta. Trendovi u šminkanju su u suštini slični, ista vatrena boja ili nijanse vina sa neupadljivom šminkom na očima. Sama boja povećava usne i ističe njihovu senzualnost. Zato je obavezan deo svih vladajućih modnih trendova, kako prethodnih, tako i ove sezone.

Ipak, ovaj modni imperativ nije uvek lako nositi. Iako je prilično zahtevan i ne trpi nikakve greške, neke žene nisu u pravu kada kažu da im ne stoji. Dozvoljen je i plavušama, i crnkama, i brinetama. Najbitnija stvar u vezi s njim je prikladna garderoba. Takođe, tajna leži u licu, to jest boji kože. Što je ten svetliji, to će ovaj ruž biti uočljiviji. Crveni karmin, zaštitni znak svake prave žene, ove sezone predstavile su i prestižne modne kuće. U kolekcijama ga imaju „Carolina Herrera“, „Dolce & Gabbana“, „Celine“, „Monique Lhuillier”.

Komentari (0)

Loading
Hello! Guliver / ThinkstockPhotos
Tagovi: crveni ruz lepota

Pročitajte još