Neobična slatkoslana kombinacija nikoga neće ostaviti ravnodušnim!
Za čili džem:
• 125 g čeri paradajza
• pola kesice svežeg bosiljka
• šest kašika šećera u prahu
Za uštipke:
• 300 g brašna
• suncokretovo ulje
• kesica praška za pecivo
• 50 ml punomasnog mleka
• jedno jaje
• so i sveže mleveni crni biber
• konzerva kukuruza šećerca
• 50 g pavlake za kuvanje
Za salatu od avokada i rukole:
• jedan zreo avokado
• pola kesice sveže divlje rukole
• nekoliko kapi ekstra devičanskog maslinovog ulja
• nekoliko kapi balzamiko sirćeta
Ocedite kiselu papriku i zajedno sa čeri paradajzom i listićima bosiljka sameljite u seckalici, sipajte u posudu, dodajte šećer i na temperaturi srednje jačine zagrevajte dok ne proključa. Smanjite vatru i krčkajte smesu otprilike osam minuta, povremeno mešajući da se ne zalepi za dno posude. Ostavite sa strane da se ohladi.
U međuvremenu pripremite uštipke. Nekoliko kapi ulja sipajte u veliki tiganj, a temperaturu podesite na srednju jačinu. Drvenom kašikom umešajte brašno, mleko i jaje, a dodajte i po kašičicu soli i bibera. Mešajte dok smesa ne postane kompaktna i dok ne razbijete grudvice. Dobro ocedite kukuruz, umešajte ga u testo i na trenutak ostavite po strani. Kada se ulje u tiganju dovoljno zagreje, dodajte četiri ćuftice smese za uštipke.
U međuvremenu, avokado isecite na polovine i izvadite koštice. Oljuštite koru, a meso avokada isecite na duge, tanke trake. Rasporedite ih na jednoj strani u dva tanjira za posluživanje i ostavite sa strane. Kada donja strana uštipaka bude hrskava i poprimi zlatnobraon boju, prevrnite ih i ostavite da se peku naredna tri minuta.
Rukolu naslažite u sredinu tanjira, pospite sa nekoliko kapi ulja i balzamiko sirćeta. Kada uštipci budu pečeni sa obe strane, izvadite ih iz tiganja i podelite na dva tanjira sa kašikom pavlake i čili džema sa strane. Začinite sveže mlevenim crnim biberom i poslužite.
Inače, čili džem, koji je odličan u kombinaciji sa mesom i sirevima, u frižideru možete da čuvate i do mesec dana.
Pročitajte još
Hristina Popović smršala 27 kilograma, evo kako sada izgleda
Hristina Popović smršala 27 kilograma, svaka čast
05/12/2025
Saznajte višeSkijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)