• tri kesice masala čaja
• 75 ml ruma
• pet žumanaca
• 120 g kristal šećera
• štapić vanile izrezati napola i nožem sastrugati semenke iznutra
• 750 g maskarpone sira
• 200 g piškota
• 100 g kakaoa u prahu
• 100 g izdrobljenih pistaća
U 200 ml tople vode ostaviti tri vrećice čaja da odstoje pet minuta. Kada izvadite kesice čaja, ubacite rum i ostavite po strani. Koristeći ručni mikser, umutite žumanca, šećer i semenke vanile, dok se masa ne utrostruči i dobije svetložutu boju, a zatim u nju postepeno dodajte maskarpone sir. Umačite piškote jednu po jednu u čaj sa rumom i ređajte ih u staklenu posudu.
Preko piškota stavite sloj fila od žumanaca, šećera i vanile, potom ponovo poređajte piškote i tako naizmenično dva-tri sloja. Ostavite tiramisu nekoliko sati u frižideru da se stegne. Pre serviranja pospite kolač kakaom u prahu i usitnjenim pistaćima.
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)