• tri kesice masala čaja
• 75 ml ruma
• pet žumanaca
• 120 g kristal šećera
• štapić vanile izrezati napola i nožem sastrugati semenke iznutra
• 750 g maskarpone sira
• 200 g piškota
• 100 g kakaoa u prahu
• 100 g izdrobljenih pistaća
U 200 ml tople vode ostaviti tri vrećice čaja da odstoje pet minuta. Kada izvadite kesice čaja, ubacite rum i ostavite po strani. Koristeći ručni mikser, umutite žumanca, šećer i semenke vanile, dok se masa ne utrostruči i dobije svetložutu boju, a zatim u nju postepeno dodajte maskarpone sir. Umačite piškote jednu po jednu u čaj sa rumom i ređajte ih u staklenu posudu.
Preko piškota stavite sloj fila od žumanaca, šećera i vanile, potom ponovo poređajte piškote i tako naizmenično dva-tri sloja. Ostavite tiramisu nekoliko sati u frižideru da se stegne. Pre serviranja pospite kolač kakaom u prahu i usitnjenim pistaćima.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)