Sastojci za 4 osobe:
• četiri prepelice
• jedan crni luk
• dve kašike ulja
• jedna narandža
• pola limuna
• dve kašike likera
• majčina dušica
• so
Prvo je potrebno flambirati prepelice kako bi im se uklonile i najsitnije dlačice. Svaku posolite i uvijte u šnit slanine koji ćete pričvrstiti. Sitno iseckajte crni luk. Na zagrejanom ulju ispržite prepelice uvijene u slaninu, izvadite ih, pa zatim propržite crni luk.
Prepelice vratite u šerpu, dodajte sok od narandže i pola limuna, kao i liker i svežu majčinu dušicu i ostavite na šporetu petnaest do dvadeset minuta.
Na kraju izvadite prepelice, staviti ih u činiju, a sos ostavite da se kuva dok ne dostigne željenu gustinu, pa ga prelijte preko prepelica.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)