Sastojci za 4 osobe:
• četiri prepelice
• jedan crni luk
• dve kašike ulja
• jedna narandža
• pola limuna
• dve kašike likera
• majčina dušica
• so
Prvo je potrebno flambirati prepelice kako bi im se uklonile i najsitnije dlačice. Svaku posolite i uvijte u šnit slanine koji ćete pričvrstiti. Sitno iseckajte crni luk. Na zagrejanom ulju ispržite prepelice uvijene u slaninu, izvadite ih, pa zatim propržite crni luk.
Prepelice vratite u šerpu, dodajte sok od narandže i pola limuna, kao i liker i svežu majčinu dušicu i ostavite na šporetu petnaest do dvadeset minuta.
Na kraju izvadite prepelice, staviti ih u činiju, a sos ostavite da se kuva dok ne dostigne željenu gustinu, pa ga prelijte preko prepelica.
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)