Holandske palačinke

Holandske palačinke

Autor: | 21/12/2015

0

Sastojci za 6 osoba:

Testo:

• 50 mg stonog margarina
• tri jaja
• dva decilitra mleka
• 200 g brašna
• kesica praška za pecivo
• pola kašičice soli

Slatki fil:
• jedna jabuka oljuštena i očišćena od koštica
• jedna kruška oljuštena i očišćena od koštica
• 50 g stonog margarina
• četiri kašike kristal-šećera
• kašičica cimeta
• šećer u prahu

U većoj činiji mikserom umutiti jaja, margarin i so. Dodati mleko, pa ponovo sve dobro umutiti. Zatim dodati brašno i prašak za pecivo i nastaviti sa mućenjem sve dok se ne dobije ujednačena masa. Gustina testa trebalo bi da je za nijansu gušća od domaćeg testa za palačinke.

Za fil u manjoj šerpi rastopiti margarin i kristal šećer. Dodati cimet, jabuke i kruške isečene na listiće. Sve krčkati nekoliko minuta na umerenoj temperaturi, preciznije dok voće ne omekša.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Sipati u nju testo, pa ga ravnomerno rasporediti. Po njemu poređati listiće jabuke i kruške. Peći u pećnici zagrejanoj na 200° C dvadeset minuta.

Prilikom serviranja slatku palačinku, po želji, posuti prah-šećerom ili medom i cimetom.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver / ThinkstockPhotos

Pročitajte još