Sastojci za 6 osoba:
Testo:
• tri jaja
• dva decilitra mleka
• 200 g brašna
• kesica praška za pecivo
• pola kašičice soli
Slatki fil:
• jedna jabuka oljuštena i očišćena od koštica
• jedna kruška oljuštena i očišćena od koštica
• 50 g stonog margarina
• četiri kašike kristal-šećera
• kašičica cimeta
• šećer u prahu
U većoj činiji mikserom umutiti jaja, margarin i so. Dodati mleko, pa ponovo sve dobro umutiti. Zatim dodati brašno i prašak za pecivo i nastaviti sa mućenjem sve dok se ne dobije ujednačena masa. Gustina testa trebalo bi da je za nijansu gušća od domaćeg testa za palačinke.
Za fil u manjoj šerpi rastopiti margarin i kristal šećer. Dodati cimet, jabuke i kruške isečene na listiće. Sve krčkati nekoliko minuta na umerenoj temperaturi, preciznije dok voće ne omekša.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Sipati u nju testo, pa ga ravnomerno rasporediti. Po njemu poređati listiće jabuke i kruške. Peći u pećnici zagrejanoj na 200° C dvadeset minuta.
Prilikom serviranja slatku palačinku, po želji, posuti prah-šećerom ili medom i cimetom.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)