Multimasking - novi trend za negu lica

Multimasking - novi trend za negu lica

Autor: | 21/12/2015

0

Neke maske namenjene su suženju pora, dok druge olakšavaju pigmentaciju, treće hrane kožu. Svaka maska je dobra, ali sve zajedno deluju bolje i brže.

Do nedavno, masku smo primenjivali pojedinačno: prvo čišćenje, a zatim hidratacija. Ponekad je razlika između nanošenja maski trajala nekoliko dana. Ali, napredne žene koje žive u Južnoj Koreji sada imaju priliku da sačuvaju puno vremena i da reše odjednom nekoliko problema sa kožom.

Koža na različitim delovima lica je drugačija. Na čelu, nosu i bradi, mnogo lojnih žlezdi fokusirano je u T-zoni. Na obrazima često se pojavljuju tamne mrlje, a oko očiju - prve bore. Jedna maska nije u stanju da uradi ono što mogu dve, ili čak pet odjednom.

Zato je tu multimasking. Multimasking je idealan za lečenje kombinovane kože i namenjen je: normalnoj, masnoj, suvoj i dehidriranoj koži. U zavisnosti od doba godine i meseca, mogu se pojaviti lojne žlezde, bore, crvenilo postaje izraženije. Ili sve odjednom.

Istovremenu primenu nekoliko maski možete izabrati u zavisnosti od potreba kože u svakom trenutku. Pogledajte se u ogledalo, ispitajte lice prstima da shvatite koje oblasti su masne, a koje dehidrirane. Ukoliko imate osetljivu kožu, prvo isprobajte zasebno svaku masku. Ako sve prođe dobro i nema alergijskih reakcija, počnite sa kombinacijom dva proizvoda.

Maske se nanose na čistu kožu, na kojoj je odrađen piling, čime se sprečava da aktivni sastojci prodiru duboko u epidermu. Maske sadrže uglavnom korisnu glinu, vulkanski pepeo, mulj sa dna mora ili razne kiseline. Nanose se nekoliko centimetara od kose i obrva ravnomerno u neprozirnom sloju.

Suva, neravna i koža koja je izgubila elastičnost obično se pojavljuje na obrazima i jagodicama. Ovde je potrebna kremasta tekstura, koja vlaži kožu, vraća tonus i elastičnost. Takođe se može primeniti na vratu, gornjim kapcima i usnama. Maske za ove oblasti sačinjene su od hijaluronske kiseline, biljnih ulja, vitamina C. Ako je koža na obrazima sklona upalama, primenjuje se lokalna antiinflamatorna masku. Na primer, maska sa cinkom.

Ako se na čelu pojavljuju poprečne bore potrebna vam je anti-aging maska sa kolagenom.

Za negovane usne, naučili smo tajnu punijih usana od seksi Džesike Albe. Ona voli posebne hidrogel flastere, koji ne samo da učine usne glatkim, već i prostor oko njih. Međutim, takvi flasteri zahtevaju nekoliko minuta ćutanja.

Prosečno vreme zadržavanja maski na licu je 10 do 20 minuta. Pokušajte da budete u horizontalnom položaju, sa zatvorenim očima i da se opustite.

Zaista, jedan od razloga zašto treba otići u salon lepote je upravo nedosatatak ometanja.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / ThinkstockPhotos hellomagazin

Pročitajte još