Mesto iz bajke: Pogledajte kako izgleda Zvezdana kuća

Mesto iz bajke: Pogledajte kako izgleda Zvezdana kuća

Autor: | 30/12/2015

0

Nalik na mesto iz bajke, obična kuća iz predgrađa izgleda kao da se spaja sa vedrim i zvezdanim nebom, dok se njen eksterijer transformiše u plavi i ljubičasti svod istačkan sazvežđima.

Night House je dizajn Kejt Mekvilen kreiran za Terrain Biennial, veliku izložbu u Čikagu i drugim gradovima, koja predstavlja raštrkane umetničke instalacije u rezidencijalnim prostorima. Dok su mnogi projekti kreirani za ovaj događaj zapravo mali predmeti, kao što su poštanski sandučići i ukrasi za travnjake, poput lova na blago, Night House ostavlja veliki utisak uz veoma malo truda.

Ovaj dom  koji se nalazi u Higland Aveniji dobija potpuno novi izgled sa primenom štampanih panela od stirodura, montiranih direktno na ofarbani eksterijer. Slika zvezdanog neba je noću osvetljena lampama, kako bi pružila dramatičan izgled koji lako zapada za oko. Imajući u vidu da je ova instalacija samo privremena, paneli od stirodura su fiksirani uz pomoć specijalnog lepka. Ovo je intrigantna ideja za umetnički eksterijer kuće, koji čini da se zapitamo zašto vlasnici kuća ne postanu malo više kreativni sa šemama njihovih boja.

A photo posted by Kate McQuillen (@katemcquillen) on Aug 20, 2015 at 10:19am PDT

Komentari (0)

Loading
, Foto:instagram/Kate McQuillen hellomagazin
Tagovi: dekor kuća