Sastojci:
- 8 krmenadli bez kostiju
- 100 g zelenih maslina sa paprikom
- 300 g pelata paradajza
- 2 paprike
- 1 veza vlašca
- 0,5 dl ulja
- so, biber
Za prilog:
- 300 g testenine (taljatela)
- 2 dl biljne pavlake
- 100 g putera
- 150 g mocarele
- mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Krmenadle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu, masline, pelat paradajza i paprike iseći na kocke, a vlašac sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti papriku i masline, dodati pelat paradajza i vlašac, začiniti po ukusu, pa dinstati dok povrće ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
3. Kalup za sufle premazati uljem, a dno i bočne stranice obložiti krmenadlom. Središnji deo kremenadle puniti pripremljenim filom od povrća, a meso pričvrstiti čačkalicama. Na isti način napuniti i preostale krmenadle. Pripremljene paketiće staviti u zagrejanu rernu da se peku dok ne porumene. Gotove punjene krmenadle služiti uz prilog sa testeninom.
Prilog:
1. Testeninu obariti u slanoj vodi, procediti je i propržiti na puteru.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)