Sastojci:
- 600 g pilećeg belog mesa
- 25 g putera
- 1 kašika brašna
- 2 dl mleka
- 1 kg krompira
- mešavina začina
- kari
Za paniranje:
- 2 jajeta
- 150 g brašna
- 150 g prezli
- 4 dl ulja
Priprema:
1. Pileće belo meso obariti u slanoj vodi pa ga ocediti od suvišne tečnosti.
2. Ohlađenu piletinu sitno iseckati.
3. U manjoj šerpi otopiti puter, a zatim dodati kašiku brašna i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i neprestano mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja začiniti po ukusu.
4. U seckanu piletinu postepeno dodavati bešamel sos i mešati dok se ne dobije smesa pogodna za oblikovanje.
5. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati krokete.
6. Krokete uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.
7. Krompir oguliti i iseći na štapiće a potom ga ispržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz krokete.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)