Za testo:
- 250 g margarina
- 800 g mekog brašna
- 200 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 2 vanil-šećera
- 2 dl slatke pavlake
- 4 kašike ulja
- rendana kora od jednog limuna
Za fil:
- 1,5 kg jabuka
- 200 g šećera
- 50 g suvog grožđa
- 1/2 kašičice cimeta
- 2 kašike ulja
Priprema:
Testo:
1. U posudi za mešenje sjediniti omekšao margarin, šećer i vanil-šećer pa mutiti mikserom dok se šećer ne rastopi.
3. Umešeno testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižideru 40 min.
Fil:
Jabuke očistiti, izrendati na krupno rende, a zatim ih sjediniti sa šećerom i kratko propržiti. Potom dodati cimet i suvo grožđe te promešati.
Finalni postupak:
1. Odstojalo testo podeliti na dva dela. Oba dela istanjiti pomoću oklagije na debljinu od 0,5 cm i oblikovati u pravougaonike veličine tepsije.
2. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i u nju položiti jednu koru od testa. Premazati je filom od jabuka i preklopiti drugom korom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Ljilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)