Sastojci:
- 350 g ”pti ber” keksa
- 3 dl mleka
Za fil I:
- 1 l vode
- 150 g šećera
- 500 g bresaka
- 2 pudinga od vanile
Za fil II:
- 3 dl slatke pavlake
- 2 dl kisele pavlake
- 4 kašike šećera
- 1 vanil-šećer
- 10 g želatina
Priprema:
Fil I:
1. Breskve oguliti, odvojiti od koštice i iseći na kockice.
3. Posebno umutiti preostalu vodu sa pudingom od vanile, dodati u vodu sa breskvama i kuvati dok se ne zgusne.
Fil II:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Kiselu pavlaku umutiti ša šećerom i vanil-šećerom pa sjediniti sa šlagom od slatke pavlake, želatinom i polako promešati.
Finalni postupak:
1. U odgovarajuću tepsiju poslagati keks natopljen mlekom.
2. Preko preliti topao fil od bresaka i prekriti redom natopljenog keksa.
3. Ostaviti da se prohladi, a zatim premazati filom II i staviti u frižider da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)