Džigerica u slanini sa šljivama

Džigerica u slanini sa šljivama

Autor: | 03/02/2014

0

Sastojci:

  • 400 g pileće džigerice
  • 200 g listova slanine
  • 150 g suvih šljiva bez koštica
  • ulje
  • čačkalice

Priprema:

1. Džigerice uzdužno preseći napola tako da se od jedne dobiju dve polovine. Očistiti ih od žilica.

2. Suve šljive uzdužno preseći napola.
3. Na svaki list slanine staviti komad džigerice i suve šljive a zatim pažljivo urolovati i probosti čačkalicom.
4. U teflonski tiganj sipati malo ulja a zatim poslagati u njega paketiće džigerice u slanini. Poklopiti ih i peći najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin