Sastojci:
- 700 g pilećeg belog mesa
- 200 g feta sira
- 2 parčeta hleba
- 2 dl mleka
- 2 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- 3 dl neutralne pavlake
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika gustina
- pstohvat karija
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Hleb natopiti mlekom, ocediti ga i izdrobiti, a luk sitno iseckati.
3. U dubljoj posudi sjediniti mleveno meso, izdrobljen hleb, luk, jaja, pa dobro izmešati i začiniti po ukusu. Na foliji razviti masu od mlevenog mesa da se dobije pravougaonik debljine 1 cm. Duž jednog kraja mesa rasporediti štapiće feta sira te urolovati. Krajeve mesa dobro slepiti da sir ne iscuri tokom pečenja.
4. Tepsiju nauljiti i u nju staviti rolat od piletine. Premazati ga uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Potom rolat izvaditi iz masnoće i iseći na šnite.
5. Masnoću u kojoj se pekao rolat sipati u teflonski tiganj, razblažiti je sa malo vode, pa dodati pavlaku, gustin, senf i malo karija. Šnite pečenog rolata poslagati u tiganj i ostaviti da se prodinstaju u pripremljenom saftu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Istina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)