Sastojci:
- 500 g ”pti ber” keksa
- 5 dl slatke pavlake
- 200 g putera
- 100 g čokolade
- 1,3 l mleka
- 150 g griza
- 150 g šećera
- 2 žumanceta
Priprema:
1. U manju šerpu sipati 1 l mleka pa dodati šećer i ostaviti da proključa.
3. U prohlađenu smesu od griza dodati puter i mešati dok se ne otopi.
4. Posebo umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag, a zatim dodati rendanu čokoladu i polako promešati.
5. Pripremiti odgovarajuću tepsiju pa u nju poslagati keks natopljen mlekom. Premazati polovinom fila od griza i ostaviti da se stegne. Zatim naneti polovinu šlaga od slatke pavlake. Isti postupak filovanja (keks, fil od griza, šlag) ponoviti još jednom.
6. Gotov kolač ostaviti u frižideru da se stegne pa ga iseći na kocke.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ljilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)