Za koru:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 3 dl mleka
Za fil:
- 6 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 6 dl mleka
- 250 g margarina
- 1 puding od vanile
- 1 puding od čokolade
- 50 g čokolade
Za dekorisanje:
- 4 dl slatke pavlake
Priprema
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati 6 kašika šećera i mutiti dok se šećer ne otopi. Zatim dodati brašno i polako promešati.
3. Pečenu koru, dok je još topla, preliti hladnim mlekom i ostaviti da nabubri.
Fil:
1. Sjediniti žumanca sa 6 kašika šećera i kuvati na pari mešajući sve dok se ne zgusne. Potom ostaviti da se ohladi pa dodati margarin i umutiti mikserom. Dobijenu smesu podeliti na 2 dela.
2. U manju šerpu sipati 2,5 dl mleka, dodati 3 kašike šećera i kuvati dok ne proključa. Posebno umutiti 0,5 dl mleka sa pudingom od vanile pa dodati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne. U ohlađeni puding dodati pola kreme od žumanaca i umutiti mikserom.
3. Posebno u drugu šerpu sipati 2,5 dl mleka dodati 1 kašiku šećera, i kuvati dok ne proključa. Puding od čokolade razmutiti sa 0,5 dl mleka pa sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne. U topao puding dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi. U dobijenu smesu dodati drugu polovinu fila od žumanaca i umutiti mikserom.
4. Ohlađenu koru premazati filom od vanile, potom naneti fil od čokolade i na kraju dekorisati šlagom od slatke pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ljilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)