Sastojci:
- 4 jajeta
- 50 g brašna
- 50 g gustina
- 100 g šećera
- 2 kašike čokolade u prahu
- 400 g džema od jagoda
- 3 dl slatke pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 banane
Za dekoraciju:
- 2 dl slatke pavlake
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom pa dodati sneg od belanaca i promešati. Zatim dodati brašno, gustin i polako promešati varjačom.
3. Pripremljenu smesu podeliti na 2 dela pa u jedan deo dodati čokoladu u prahu i promešati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega naizmenično žutu i braon smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu.
5. Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag a zatim dodati otopljenu čokoladu i umutiti mikserom.
6. Omekšalu koru razviti i premazati džemom od jagoda. Zatim rasporediti šlag od čokolade i uzdužno utisnuti 2 banane. Koru pažljivo urolovati.
7. Posebno umutiti preostalu slatku pavlaku i premazati rolat.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ljilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)