Za koru:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 50 g gustina
- 2 kašike kakaoa
Za preliv:
- 2 dl vode
- 100 g šećera
Za fil:
- 3 pudinga od vanile
- 1 l mleka + mleko za natapanje keksa
- 9 kašika šećera
- 250 g margarina
- 1 kašika ekstrakta od banane
- 200 g ”pti ber” keksa
- 4 dl slatke pavlake
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
3. U pripremljenu smesu dodati brašno i gustin pa polako promešati varjačom. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Posebno pripremiti preliv: prokuvati vodu i šećer. Ohlađenu koru poprskati prelivom.
Fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile te sipati u ključalo mleko i nastaviti sa kuvanjem mešajući sve dok se ne zgusne.
3. U ohlađen fil dodati margarin, ekstrat od banane i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Koru premazati polovinom fila od banane pa prekriti slojem u mleko natopljenog ”pti ber” keksa. Zatim naneti preostali fil i poravnati.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ljilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)