Sastojci:
- 250 g crne čokolade za kuvanje
- 150 g bele čokolade
- 80 g lešnika
- 100 g margarina
- 100 g kesten pirea
- 2 kašike ruma
- 6 kašika ulja
- 100 g mlevenog keksa
Način pripreme:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti 150 g izlomljene crne čokolade za kuvanje sa tri kašike ulja i zagrevati na pari dok se ne dobije ujednačena smesa. Na isti način rastopiti belu čokoladu sa preostalim uljem.
3. Posebno sjediniti kesten pire, 100 g otopljene crne čokolade, umućen margarin, mleveni keks, rum i 40 g mlevenih lešnika. Sve sastojke dobro izmešati.
4. Kada se čokolada u silikonskim modlicama stegne, izvaditi je iz frižidera. Preko čokolade naneti malo fila a zatim u svako udubljenje staviti po jedan lešnik i prekriti filom. Poravnati i premazati preostalom otopljenom čokoladom. Vratiti u frižider da se stegne.
5. Stegnute praline pažljivo izvaditi iz kalupa i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)