Sastojci:
- 250 g crne čokolade za kuvanje
- 150 g bele čokolade
- 80 g lešnika
- 100 g margarina
- 100 g kesten pirea
- 2 kašike ruma
- 6 kašika ulja
- 100 g mlevenog keksa
Način pripreme:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti 150 g izlomljene crne čokolade za kuvanje sa tri kašike ulja i zagrevati na pari dok se ne dobije ujednačena smesa. Na isti način rastopiti belu čokoladu sa preostalim uljem.
3. Posebno sjediniti kesten pire, 100 g otopljene crne čokolade, umućen margarin, mleveni keks, rum i 40 g mlevenih lešnika. Sve sastojke dobro izmešati.
4. Kada se čokolada u silikonskim modlicama stegne, izvaditi je iz frižidera. Preko čokolade naneti malo fila a zatim u svako udubljenje staviti po jedan lešnik i prekriti filom. Poravnati i premazati preostalom otopljenom čokoladom. Vratiti u frižider da se stegne.
5. Stegnute praline pažljivo izvaditi iz kalupa i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)