Sastojci:
- 350 g okruglog keksa bez fila
- 3 dl slatke pavlake
- 250 g maskarpone sira
- 1 šlag fiks
- 3 dl mleka
- 100 g čokolade za kuvanje
- 300 g malina
- 50 g putera
- 120 g piškota
Priprema:
1. Slatku pavlaku sa šlag fiksom umutiti u čvrst šlag.
3. Kalup za srneća leđa obložiti folijom.
4. Keks natapati u mleko i premazati filom od malina. Potom vertikalno (sa blagim nagibom) slagati u obloženi kalup za sreneća leđa. Isti postupak filovanja keksa nastaviti dok se ne popuni kalup. Praznine oko keksa popuniti filom i poravnati.
4. Piškote natopiti mlekom i poslagati ih preko fila. Rolat ostaviti preko noći u frižideru da se stegne.
5. Čokoladu sjediniti sa puterom i otopiti na pari.
6. Kada se rolat stegne, izvrnuti ga naopačke i preliti čokoladom.
7. Gotov rolat ukoso iseći na parčad.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ljilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)