Sastojci:
- 150 g ljuspica soje
- 2 jajeta
- prezli po potrebi
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1/2 glavice belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika mlevene paprike
- 2 kašike brašna
- mešavina začina, ulje
Priprema:
1. Ljuspice soje preliti vrelom vodom i ostaviti da nabubre.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti ljuspice soje, jaja, 2 čena seckanog belog luka, crni luk, prstohvat mlevene paprike i začine po ukusu. Dobro izmešati i dodati malo prezli kako bi se dobila smesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati ćuftice. Pržiti ih na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.
5. Posebno na malo ulja propržiti brašno, dodati preostali beli luk te i njega kratko propržiti. Zatim izmaći sa ringle, dodati mlevenu papriku, sipati malo vode i promešati.
6. Kuvati na umerenoj temperaturi dodavajuće po malo vode da se dobije željena gustina sosa. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu. Pržene ćuftice poslužiti uz sos od belog luka.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)