Sastojci:
- 5 žumanaca
- 300 g višanja
- 250 g margarina
- 250 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 vanil-šećera
- 3 dl mleka
- 500 g ”pti ber” keksa
- 6 dl slatke pavlake
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti omekšao margarin, vaniil-šećer i 150 g šećera u prahu pa umutiti mikserom.
3. Ohlađenu kremu od žumanaca sjediniti sa smesom od margarina, dodati otopljenu čokoladu i umutiti mikserom.
4. Višnje dobro ocediti od suvišne tečnosti.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
6. ”Pti ber” keks umakati u mleko i njime prekriti dno odgovarajuće tacne za tortu. Premazati ga polovinom pripremljenog fila od čokolade, posuti polovinom višanja i premazati trećinom šlaga od slatke pavlake. Isti postupak filovanje ponoviti još jednom i završiti keksom.
7. Preostalim šlagom od slatke pavlake premazati tortu i vratiti u frižider da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)