Sastojci:
- 5 žumanaca
- 300 g višanja
- 250 g margarina
- 250 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 vanil-šećera
- 3 dl mleka
- 500 g ”pti ber” keksa
- 6 dl slatke pavlake
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti omekšao margarin, vaniil-šećer i 150 g šećera u prahu pa umutiti mikserom.
3. Ohlađenu kremu od žumanaca sjediniti sa smesom od margarina, dodati otopljenu čokoladu i umutiti mikserom.
4. Višnje dobro ocediti od suvišne tečnosti.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
6. ”Pti ber” keks umakati u mleko i njime prekriti dno odgovarajuće tacne za tortu. Premazati ga polovinom pripremljenog fila od čokolade, posuti polovinom višanja i premazati trećinom šlaga od slatke pavlake. Isti postupak filovanje ponoviti još jednom i završiti keksom.
7. Preostalim šlagom od slatke pavlake premazati tortu i vratiti u frižider da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)