Sastojci:
- 700 g fileta soma
- 200 g listova slanine
- 2 mlade tikvice
- 150 g mocarele
- 3 dl soka od paradajza
- 1 kašičica seckanog bosiljka
- 1 dl belog vina
- 2 dl supe od povrća
- 1 limun
- 0,5 dl maslinovog ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Filete soma iseći na krupnije komade, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
3. Tikvice i mocarelu iseći na kolutove.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju naizmenično ukrug slagati komad ribe, kolut tikvice i mocarele tako da se na krajevima preklapaju. Postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal i ne popuni činija.
5. Posebno sjediniti sok od paradajza, belo vino, preostalo maslinovo ulje, supu od povrća, bosiljak i začine po ukusu. Preliti preko ribe i povrća da ogreznu.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok suvišna tečnost ne uvri.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)