Za koru:
- 8 belanaca
- 200 g šećera
- 100 g krupno seckanih oraha
- 2 kašike brašna
Za fil:
- 8 žumanaca
- 150 g šećera
- 3 vanil-šećera
- 5 dl mleka
- 2 kašike brašna
- 100 g čokolade
- 200 g margarina
- 100 g seckanog suvog grožđa
- 1/2 bočice ekstrakta kruške
- 160 g šlaga
- kisele vode po potrebi
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se šećer ne otopi.
2. Potom dodati seckane orahe i brašno te polako promešati. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca, šećer, vanil-šećer, mleko i brašno. Zatim kuvati na pari mešajući dok se ne dobije gust fil.
2. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i uz neprestano mešanje otopiti.
3. Suvo grožđe natopiti ekstraktom kruške.
4. Ohlađeni fil od žumanaca sjediniti sa omekšalim margarinom i umutiti mikserom. Potom dodati oceđeno suvo grožđe i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Koru premazati pripremljenim filom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)