Za koru:
- 300 g mlevenih čokoladnih napolitanki
- 150 g putera
- 80 g šećera u prahu
- 2 dl mleka
Za fil:
- 4 dl slatke pavlake
- 250 g maskarpone sira
- 200 g mlevenih napolitanki od lešnika
- 100 g mlečne čokolade
- 10 g želatina u prahu
Za dekoraciju:
- 3 dl slatke pavlake
- 50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kora:
1. Puter penasto umutiti sa šećerom u prahu.
Fil:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Šlag od slatke pavlake umutiti sa maskarpone sirom. Dodati mlevene napolitanke od lešnika, rendanu mlečnu čokoladu, nabubreo želatin i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Dno okruglog kalupa obložiti smesom za koru te preko sipati pripremljeni fil i poravnati.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko fila. Na kraju tortu dekorisati otopljenom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)