Sastojci:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 350 g kačkavalja
- 600 g mlevene junetine
- 1 glavica crnog luka
- 200 g kečapa
- origano
- 4 jajeta
- 2 dl pavlake
- 1,5 dl mleka
- 1,5 dl ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja.
3. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Posebno umutiti jaja, mleko i pavlaku.
5. Uzeti dve kore za pitu, poprskati sa malo ulja i složiti jednu na drugu. Preko druge kore naneti četvrtinu fila od mesa pa ga ravnomerno rasporediti i prekriti trećom korom. Potom posuti četvrtinom rendanog kačkavalja i malo origana te preklopiti četvrtom korom. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom i završiti praznom korom. Pažljivo urolovati kore i staviti na kratko u zamrzivač da se stegne. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jedan rolat.
6. Stegnuti rolat iseći na parčad debljine 3,5 cm.
7. U nauljeni pleh poslagati pripremljene rolate tako da se na krajevima dodiruju kako se ne bi odmotali. Svaki rolat preliti kašikom pripremljene smese od jaja. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)