Pridržavajte se ovih 6 velikih NE kod Feng Shui uređenja doma

Pridržavajte se ovih 6 velikih NE kod Feng Shui uređenja doma

Autor: | 29/04/2014

0

Zatrpani ste neredom, ulazna vrata vašeg stana podsećaju na prizor iz Apokalipse danas, a na zidovima vam vise sablje i lovačke puške i baš se dobro osećate? Čisto sumnjamo!

Feng Shui je drevna tehnika koja nas uči kako urediti svoje prostore i omogućiti najoptimalniji protok i ravnoteža životne energije (Chi) u našem prostoru.
Erica Sofrina, autorka knjige Small Changes, Dynamic Results! Feng Shui for the Western World  i osnivačica West Coast Academy of Feng Shui, donosi popis onih stvari koje NE smete činiti i koje nisu u skladu s uravnoteženim protokom energije u prostoru. Pobrinite se za ovih šest tačaka koje Erica predlaže i verujemo da ćete osetiti kako živite u harmoničnijem i zdravijem prostoru.

1.    Neka ulaz u vaš prostor NE bude običan ili neatraktivan

Ulazni prostor se u Feng Shuiju smatra mestom preko kojeg Chi energija ulazi u naše stanove. Neobojana ulazna vrata, otirač kojeg niste otresli nedeljama ili gomila stvari koje ste natrpali ispred stana – sugerira na haos, a ne na ujednačen protok energije. Poigrajte se svojom kreativnošću, uredite ulazni prostor i verujemo da će vas rezultati iznenaditi.

2.    NE nameštaji oštrih ivice
Feng shui metoda uređenja prostora predlaže da iz prostora izbacite sav namještaj koji ima oštre ivice i da ga zamenite nameštajem zaobljenih ivica. Takođe, ne sugeriše se u prostoru – ni kao ukras, ni u kuhinji, imati vidljive oštre i opasne stvari. Sablja na zidu ili lovačka puška na ormaru – nisu u skladu s Feng Shuijem. Takođe, noževe u kuhinje ne ostavljajte na vidljivom mestu već ih odložite u fioke.

3.    NEMOJTE sediti, spavati ili raditi ako niste u mogućnosti da imate pogled na ulazna vrata i ono što se dešava prilikom ulaska u sobu. Ako okrenete leđa ulaznim vratima - Feng Shui smatra da se na taj način stavljate u poziciju nesigurnosti jer je jedna od primarnih ljudskih potreba upravo ona za sigurnošću.

4.    NE zatrpavajte svoj prostor nepotrebnim stvarima

Prema Feng Shuiju, sve što nas okružuje ispunjeno je Chi ili životnom energijom te se smatra da se energetski povezujemo sa svime što posedujemo. Tako gomila stvari za koje čak nismo ni svesni da ih posedujemo, sve ono što smo potrpali u garažu, ladice ili ormare i zaboravili na to – ima na neki način ulogu kradljivca naše energije.  Uklanjanje nereda oslobađa i uravnotežuje protok energije. Jednostavan način za rešavanje nereda jest da uzmete jednu po jednu stvar koju niste dugo videli te da se zapitate: Jesam li emotivno vezana uz ovo? Imam li koristi od nje? Govori li ova stvar išta o tome ko i što sam sada, u ovom trenutku? Ako su sva tri odgovora NE – radi se o neredu kojega se po hitno trebate riešiti.

5.    NEMOJTE posedovati umetnička dela koje asociraju na negativno
Pa makar ste zu sliku dobili za rođendan od svoje najdraže prijateljice - zamienite je radije umetničkim delima koja će vas podići i inspirisati da učinite nešto pozitivno.

6.    NEMOJTE živeti bez prirode u svom prostoru
Sve što možete dovesti u vezu s prirodom, uključujući i četveronožne ljubimce – ispunjeno je skladnom Chi energijom koja će obogatiti naš život. Okružite se živim bićima i stvarima prirodnog porekla – biljkama, prirodnim materijalima, teksturama, bojama i umetničkim delima, fotografijama koja asociraju na prirodu. Dizajn modernog namještaja sve više asocira na sterilnost i poziva na upotrebu materijala koji nisu prirodni i kao takav sigurno nije u skladu s Feng Shui principima.

Izvor: naturala.hr

Foto: bravacasa.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Najnovije vesti