Sastojci:
- 1 kg praška za šlag
- 0,8 dl mleka
- 20 g želatina u prahu
- 1 kg jagoda
- 500 g mlevenih oraha
- 400 g piškota
- 4 dl soka od jagoda
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti prašak za šlag i mleko pa umutiti čvrst šlag.
3. Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri.
4. Od umućenog šlaga izdvojiti jednu četvrtinu i ostaviti sa strane. Preostali šlag sjediniti sa želatinom i umutiti mikserom. Potom ga podeliti na dva dela. U prvi deo dodati seckane jagode, a u drugi mlevene orahe i promešati.
5. Piškote natapati sokom od jagoda i njima prekriti dno odgovarajuće tacne za tortu. Premazati filom od oraha i preklopiti redom natopljenih piškota. Zatim naneti fil od jagoda i opet prekriti piškotama.
6. Filovani kolač premazati preostalim šlagom i ostaviti u frižideru da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)