Sastojci:
- 1 patka od 1,3 kg
- 100 g mešanog mlevenog mesa
- 100 g pačje džigerice
- 50 g mesnate slanine
- 1 zemička
- 1 dl mleka
- 2 čena belog luka
- 2 dl supe od povrća
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka
- 50 g putera
- so, biber
Priprema:
1. Na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk da porumeni.
2. Potom dodati mesnatu slaninu, džigericu isečenu na kocke i mleveno meso. Doliti malo vode, pa dinstati da tečnost ispari, a meso omekša.
3. Zatim skloniti sa ringle, dodati jaje, sitno seckani beli luk i zemičku (natopljenu i isceđenu od mleka). Sve izmešati i začiniti po ukusu.
4. Gotovim filom napuniti patku te otvor pričvrstiti čačkalicama da fil ne iscuri.
5. Dublju tepsiju nauljiti, staviti u nju punjenu patku, premazati je puterom i zaliti supom. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 *C 60 min. Potom skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deca ne mogu da mu odole: Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled (video)
Ana Ivanović ima sjajan predlog za zdravu poslasticu. Zove ga nice cream (izvedeno od ice cream, sladoled)
20/05/2024
Saznajte višeSpektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)