Za kore:
- 10 belanaca
- 200 g šećera u prahu
- 300 g kokosa
- 1 vanil-šećer
Za fil:
- 10 žumanaca
- 10 kašika šećera u prahu
- 200 g čokolade
- 250 g putera, rum
Za dekoraciju:
- 100 g čokolade
- 4 dl slatke pavlake
Priprema:
Kore:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati mešavinu šećera u prahu i vanil- šećera muteći dok se šećer ne otopi.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega polovinu pripremljene smese. Sušiti u zagrejanoj rerni na 150 ˚C 60 min. Od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
4. Pečene kore uzdužno preseći dva puta kako bi se dobilo ukupno 6 kora.
Fil:
1. Posebno sjediniti žumanca i šećer pa kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Potom dodati izlomljenu čokoladu i mešati da se otopi.
2. Ohlađeni fil od čokolade sjediniti sa umućenim puterom, dodati malo ruma i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Kore premazati pripremljenim filom i naslagati ih jednu na drugu.
2. Filovanu tortu premazati šlagom od slatke pavlake i dekorisati otopljenom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)