Sastojci:
- 4 veće crvene paprike
- 400 g pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 4 kašike prezli
- 1 jaje
- 1 kašika seckanog peršuna
- 5 dl soka od paradajza
- 0,5 dl ulja
- 2 kašike brašna
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
3. Sjediniti mleveno meso, crni i beli luk, jaje, prezle i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati.
4. Pripremljenom smesom napuniti paprike. Zatim ih iseći na prstenove debljine 4 cm.
5. Punjene prstenove od paprika propržiti na vrelom ulju sa obe strane da meso porumeni.
6. Posebno u šerpi na malo ulja propržiti brašno, a potom dodati sok od paradajza i malo vode po potrebi da se dobije ređi sos.
7. U sos dodati pržene, punjene paprike, začine po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok paprike ne omekšaju.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)