Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- 350 g krupnih makarona
- 150 g mocarele
- 200 g praške šunke
- 200 g kačkavalja
- 1 glavica crnog luka
- 50 g putera
- 5 dl mleka
- 2 kašike brašna
- 4 kašike ulja
- mešavina začina
Priprema:
1.Tikvice zajedno sa korom iseći na kolutove, a crni luk sitno iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati tikvice te i njih pržiti dok ne omekšaju.
4. Posebno u šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne.
5. Pripremljen bešamel sjediniti sa makaronama i prženim povrćem, dodati začine po ukusu i promešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati polovinu smese sa makaronama. Prekriti je polovinom listova praške šunke, potom rasporediti tanke kolutove mozarele i posuti polovinom kačkavalja. Isti postupak ponoviti još jednom.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne orumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)