Sastojci:
- 8 mladih tikvica
- 400 g mlevene junetine
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 50 g tarane
- 5 dl soka od paradajza
- 2 kašike brašna
- 0,5 dl ulja
- mirođija
- so, biber
Priprema:
1. Crni luk sitno iseckati, a šargarepu izrendati na krupno rende.
3. Potom dodati mlevenu junetinu i nastaviti sa distanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati taranu i začine po ukusu pa dinstati dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Tikvice oguliti, te sredinu izdubiti i izmiksati u blenderu.
6. Unutrašnjost tikvica napuniti pripremljenim filom i zatvoriti kolutovima tikvica.
7. Posebno na malo ulja propržiti brašno, dodati sok od paradajza i malo vode pa kuvati dok se ne zgusne.
8. U sos od paradajza dodati izmiksane tikvice, punjene tikvice, mirođiju i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok tikvice ne omekšaju.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)