Sastojci:
- 3 bataka sa karabatakom
- 180 g integralnog pirinča
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 g šampinjona
- 2 šargarepe
- 1 mlada tikvica
- 4 kašike soja sosa
- 40 g putera
- 3 kašike ulja
- mešavina začina
- so, biber
Priprema:
1. Batake sa karabatacima odvojiti od kostiju i kožure pa iseći na trake.
3. Crni luk iseći na kockice, šargarepu i mlade tikvice zajedno sa ljuskom iseći na štapiće. Šampinjone iseći na listove, a beli luk što sitnije iseckati.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati šargarepu te i nju kratko propržiti. Potom dodati batake i pržiti ih dok ne porumene.
5. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi. Kada meso omekša a suvišna tečnost uvri, dodati tikvice, šampinjone, soja sos i začine po ukusu. Dinstati dok povrće ne omekša.
6. Pred kraj dinstanja dodati integralni pirinač, puter i polako promešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)