Za kore sa makom:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 10 kašika mlevenog maka
- 4 kašike brašna
Fil I:
- 5 dl mleka
- 1 puding od vanile
- 6 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 200 g margarina
Fil II:
- 5 dl slatke pavlake
- 2 šlag fiksa
- rendana kora od limuna
Priprema:
Kore od maka:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.
3. Pečenu koru uzdužno preseći napola da se dobiju dve kore.
Fil I:
1. U šerpu sipati 4 dl mleka i šećer pa ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko, puding i žumanca. Sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
3. Ohlađeni puding sjediniti sa margarinom i umutiti.
Fil II:
1. Slatku pavlaku umutiti u šlag. Potom je podeliti na dva dela pa jedan deo ostaviti za premazivanje kolača.
2. U drugi deo dodati šlag fiks i rendanu koru limuna te umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom fila od vanile, zatim naneti fil od slatke pavlake i ostaviti da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Aco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)