Sastojci:
- 200 g višanja bez koštica
- 200 g brašna
- 1 puding od čokolade
- 1 kašika čokolade u prahu
- 1 prašak za pecivo
- 125 g šećera
- 1 vanil-šećer
- 4 jajeta
- 1,5 dl ulja
- 2 dl mleka
- 2 dl slatke pavlake
- 100 g čokolade
Priprema:
1. Brašno prosejati i sjediniti sa pudingom od čokolade, čokoladom u prahu i praškom za pecivo.
3. Čokoladu izlomiti na kocke.
4. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom, a potom do tri četvrtine kalupa sipati pripremljenu smesu.
5. U sredinu svake smese staviti kocku čokolade i tri višnje.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
7. Pečene mafine izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohlade.
8. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag te pomoću poslastičarskog džaka dekorisati mafine.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Đoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)