Sastojci:
- 600 g fileta soma
- 3 žumanceta
- 4 dl neutralne pavlake
- prstohvat belog luka u prahu
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 limun
- 1 veći brokoli
- mešavina začina
- bosiljak
Za pohovanje:
- 3 jajeta
- 200 g brašna
- 3 dl ulja
Priprema:
1. Filete soma iseći na manje komade, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
3. Brokoli iskidati na cvetove i blanširati u vreloj vodi da omekša.
4. Posebno umutiti neutralnu pavlaku, peršun, bosiljak, beli luk u prahu i začine po ukusu.
5. U nauljenu vatrostalnu posudu slagati red pohovane ribe, zatim red cvetova brokolija i tako naizmenično dok se ne utroši pripremljeni materijal.
6. Pripremljeni složenac preliti smesom od neutralne pavlake. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deca ne mogu da mu odole: Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled (video)
Ana Ivanović ima sjajan predlog za zdravu poslasticu. Zove ga nice cream (izvedeno od ice cream, sladoled)
20/05/2024
Saznajte višeSpektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)