Sastojci:
- 250 g jagnjetine od buta
- 1 glavica crnog luka
- 1 koren peršuna
- 1 paštrnak
- 1 veća šargarepa
- 1 kašičica mlevene paprike
- 3 kašike pirinča
- 1 žumance
- 1 dl pavlake
- 1 limun
- 2 l vode
- 2 kašike paradajz pirea
- 4 kašike ulja
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Jagnjetinu iseći na kockice, crni luk, koren peršuna, paštrnak i šargarepu očistiti i iseći na kockice.
3. Kada meso omekša, naliti vodom, dodati pirinač, paradajz pire, mlevenu papriku i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
4. U gotovu čorbu neposredno pred služenje dodati sok od limuna i mešavinu pavlake i žumanceta pa polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)