Sastojci:
- 700 g pilećeg belog mesa
- 3 mlade tikvice
- 250 g listova kačkavalja
- 2 kašike paradajz pirea
- 2 dl pavlake
- 3 jajeta
- 2 dl mleka
- 0,5 dl ulja
- 1 pakovanje instant pirea
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu. Zatim ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
3. Pržene šnicle premazati paradajz pireom, prekriti ih listovima kačkavalja i uviti u listove tikvica.
4. Posebno umutiti pavlaku, 2 jajeta i mleko, dodati začine po ukusu i promešati.
5. Instant pire pripremiti prema uputstvu sa kesice, a potom u njega dodati jaje i dobro izmešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati upakovane šnicle. Preko njih rasporediti krompir pire i preliti smesom od jaja. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deca ne mogu da mu odole: Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled (video)
Ana Ivanović ima sjajan predlog za zdravu poslasticu. Zove ga nice cream (izvedeno od ice cream, sladoled)
20/05/2024
Saznajte višeSpektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)