Sastojci:
Za koru:
- 4 jajeta
- 50 g gustina
- 50 g brašna
- 100 g šećera
- 150 g eurokrema
Za fil:
- 6 dl mleka
- 150 g šećera
- 100 g gustina
- 4 jajeta
- 20 g želatina u prahu
- 6 banana
Za dekoraciju:
- 4 dl slatke pavlake
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti sa 25 g šećera u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom pa dodati šam od belanaca i promešati.
3. U pripremljenu smesu dodati brašno i gustin te polako promešati varjačom.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Pečenu koru premazati eurokremom.
Fil:
1. U šerpu sipati 5 dl mleka, dodati 100 g šećera i ostaviti da proključa.
3. Belanca umutiti sa 50 g šećera. Šam od belanaca i nabubreo želatin dodati u topao fil.
Finalni postupak:
1. Koru vratiti u tepsiju, a zatim po njoj uzdužno u tri reda poslagati oguljene banane. Preliti ih pripremljenim filom i ostaviti u frižideru da se stegne.
2. Kada se fil stegne, kolač premazati šlagom od slatke pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)