Sastojci:
- 15 suvih paprika
- 2 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 jajeta
- 1 dl pavlake
- 3 dl mleka, ulje
- mešavina začina
Priprema:
1. Suve paprike preliti ključalom vodom i ostaviti ih da nabubre.
3. Šargarepu oguliti i izrendati na krupno rende.
4. Kocke krompira obariti u slanoj vodi, a potom ih procediti od suvišne tečnosti.
5. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati rendanu šargarepu, krompir i začine po ukusu i sve zajedno pržiti dok povrće ne omekša.
6. Omekšale paprike napuniti pripremljenim filom.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene paprike. Oko paprika rasporediti obareni krompir pa preliti mešavinom pavlake, jaja i mleka. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok jelo ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)