Nevena Božović otkriva tajnu svoje vitke figure

Nevena Božović otkriva tajnu svoje vitke figure

Autor: | 11/07/2014

0

Mlada pevačica Nevena Božović od malih nogu vodi računa o kondiciji, a ljubav prema sportu nasledila je od oca Zorana.

Dok priprema ispite pred upis četvrte godine Muzičke akademije u Beogradu, plavokosa lepotica rodom iz Kosovske Mitrovice nalazi vreme i za rekreaciju, ali i druženje sa prijateljima. Dok se priprema za novi trening, Nevena otkriva detalje o najnovijem singlu pod nazivom "Bal", za koji uskoro planira da snimi i video spot.

- Pesma je u bržem ritmu i verujem da će biti odlična za ovo leto. Pevački je veoma zahtevna i bilo mi je zadovoljstvo da radim na njoj. Uskoro me očekuje i snimanje spota, čemu se posebno radujem - sa osmehom najavljuje Nevena koja u međuvremenu energiju prikuplja u teretani, koju zapostavlja uvek u istom periodu.

- Redovno odlazim na treninge, sve dok ne počne ispitni rok, kada mi je trening pešačenje do fakulteta i nazad. Ipak, trudim se da odradim makar dva do tri treninga nedeljno, to je sat i po koje posvetim neophodnoj rekreaciji - kaže pevačica, koja ovih dana polaže ispite, a u tom periodu primenjuje proverene antistres rituale.

- Teretana mi mnogo pomaže, kao i trčanje, ali najviše volim da posle fakulteta odem sa koleginicama na kafu. Pomažu mi i duge šetnje i razgovori sa bliskim ljudima, a ponekad mi prija i da se osamim kod kuće uz radio ili televiziju, u svakom slučaju neku dobru muziku.

Sport, a na prvom mestu košarku, zavolela je uz oca Zorana, inženjera elektrotehnike i ozbiljnog košarkaša.

- Tata mi je pomogao da odaberem vežbe koje mi odgovaraju i pridžavam se toga. Od malih nogu bavim se nekim oblikom rekreacije, zimi sam odlazila na skijanje, leti sam mnogo plivala, a preko godine sam trenirala košarku punih šest godina.

Nesuđena košarkašica otkriva da je pred kraj osnovne škole bila u velikoj dilemi o tome šta želi da postane kada odraste.

- U sedmom razredu osnovne škole maštala sam da postanem profesionalna košarkašica, a uporedno sa tim sam išla i u muzičku školu. Mnogo sam se dvoumila da li želim da budem košarkašica ili pijanistkinja, a na kraju sam počela da se bavim pevanjem.

Osim što redovno trenira, Nevena vodi računa o ishrani.

- Roditelji su oduvek vodili računa da se sestra i ja zdravo hranimo. Od malih nogu se kod nas u kući znalo šta se i kada jede. Sada kada sam u Beogradu sama pripremam hranu i trudim se da jedem ono što mi prija. Voće i povrće konzumiram u velikim količinama, u torbi uvek imam nešto zdravo da pojedem.

OPIS VEŽBI:

Vežba 1: Zagrevanje

Lagano trčanje na traci u trajanju od petnaest minuta, čime se podiže telesna temperatura, što je odlična priprema za nastavak treninga.

Vežba 2: Vežba za mišiće grudi

Vežba za grudne mišiće izvodi se na lat-mašini. Težinom se opterećuju mišići grudi, a vežba bi trebalo da se radi u tri do četiri serije, po dvadeset ponavljanja.

Vežba 3: Vežba za mišiće leđa i zadnje rame

Noge savijte u polučučanj u širem raskoraku, uhvatite opruge i privlačite ih ka grudima sa široko savijenim laktovima u visini ramena. Potom se vratite u prvobitan položaj.

Vežba 4: Vežba za mišiće nogu i srednje rame

Kada se radi iskorak sa odručenjem sa bučicama, u isto vreme zateže se muskulatura nogu i jača rameni pojas.

Vežba 5: Vežba za jačanje trbušnog zida

Izvođenje trbušnjaka sa šipkom u predručenju posebno je delotvorno za gornje i srednje trbušne mišiće. Važno je držati leđa pravilno i izvoditi vežbu polako.

Vežba 6: Izometrijska vežba za celo telo

Akcenat je na mišićima trbuha. Izdržaj u uporu na podlakticama zateže celo telo.

Piše: Deana Đukić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još