Sastojci:
- 400 g spiralne testenine
- 400 g pelata paradajza
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 100 g šampinjona
- 100 g tanke suve kobasice
- 100 g mesnate slanine
- 1 kašičica šećera
- 1 feferona
- 1 kašika seckanog peršuna
- 40 g parmezana
- 25 g putera
- 4 kašike maslinovog ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Šampinjone, slaninu i crni luk iseći na kockice, suvu kobasicu na kolutove, a feferonu i beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo maslinovog ulja propržiti slaninu, crni i beli luk. Zatim dodati šampinjone te i njih kratko propržiti.
4. Dodati pelat paradajza i šećer pa dinstati na umerenoj temperaturi dok ne proključa.
5. Potom dodati kobasice, peršun i feferonu, začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi da se dobije željena gustina.
6. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, pa je procediti od suvišne tečnosti.
7. U fil od paradajza dodati obarenu testeninu i puter te polako promešati kako bi se puter otopio. Gotovu pastu posuti parmezanom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)