Sastojci:
- 400 g spiralne testenine
- 400 g pelata paradajza
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 100 g šampinjona
- 100 g tanke suve kobasice
- 100 g mesnate slanine
- 1 kašičica šećera
- 1 feferona
- 1 kašika seckanog peršuna
- 40 g parmezana
- 25 g putera
- 4 kašike maslinovog ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Šampinjone, slaninu i crni luk iseći na kockice, suvu kobasicu na kolutove, a feferonu i beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo maslinovog ulja propržiti slaninu, crni i beli luk. Zatim dodati šampinjone te i njih kratko propržiti.
4. Dodati pelat paradajza i šećer pa dinstati na umerenoj temperaturi dok ne proključa.
5. Potom dodati kobasice, peršun i feferonu, začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi da se dobije željena gustina.
6. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, pa je procediti od suvišne tečnosti.
7. U fil od paradajza dodati obarenu testeninu i puter te polako promešati kako bi se puter otopio. Gotovu pastu posuti parmezanom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Dami od stila kao što je Aleksandra Radović pristaje upravo ovakav parfem, nosi dozu svežine
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)