Za koru:
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 7 kašika sirovih mlevenih lešnika
- 4 kašike brašna
- 1 kašika kakaoa
Za fil:
- 7 jaja
- 300 g šećera
- 200 g putera
- 200 g prženih mlevenih lešnika
Za dekoraciju:
- 3 šlaga
Priprema:
Kora:
1. Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati šećer dok se ne otopi.
3. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC. Pečenu koru poprečno preseći napola da se dobiju 2 kore.
Fil:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 150 g šećera i mutiti da se otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom i kuvati na pari dok se ne zgusne.
3. Ohlađenu smesu od žumanaca sjediniti sa umućenim puterom i lešnicima, dodati šam od belanaca i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom i preklopiti drugom korom.
2. Dekorisati umućenim šlagom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)