Za kore:
- 210 g putera
- 210 g šećera u prahu
- 11 jaja
- 210 g mlevenih oljuštenih badema
- 75 g čokolade
- 11 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike ulja
- 2 dl mleka
- 2 kašike ruma
Za fil:
- 11 jaja
- 210 g šećera
- 75 g čokolade
- 210 g putera
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 1 dl vode
- 150 g šećera
Priprema:
Kore:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti puter sa šećerom, a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati jedno po jedno žumance. Potom dodati otopljenu, ohlađenu čokoladu i izmiksati.
3. U umućenu smesu od žumanaca dodati šam od belanaca, mlevene bademe i mešavinu brašna i praška za pecivo pa polako promešati varjačom.
4. Četvrtastu tepsiju nauljiti i posuti brašnom, a zatim sipati u nju polovinu pripremljene smese za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
5. Posebno sjediniti mleko i rum pa dobijenom mešavinom poprskati pečene kore.
Fil:
1. Sjediniti jaja i šećer te kuvati na pari uz neprestano mešanje da se zgusne.
2. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. U ohlađenu smesu dodati omekšao puter i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Kore premazati pripremljenim filom i naslagati jednu na drugu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)