Sastojci:
- 4 karabataka
- 1 glavica crnog luka
- 1/2 crvene paprike
- 1/2 zelene paprike
- 1 manja tikvica
- 3 kašike prezli
- 1 jaje, ulje
- 1 kašika parmezana
- 1 kašika senfa
- mešavina začina
Za umak:
- 2,5 dl soka od paradajza
- 2,5 dl pileće supe
- 4 kašike ulja
- 1 kašika gustina
- mešavina začina
Priprema:
1. Crni luk, crvenu i zelenu papriku iseći na kockice, a tikvice izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati crvenu i zelenu papriku te i njih kratko propržiti. Na kraju dodati tikvice i dinstati ih dok suvišna tečnost ne uvri.
3. Dinstano povrće skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi. Potom u njega dodati jaje, parmezan, prezle i začine po ukusu te promešati.
4. Batake odvojiti od karabataka. Pažljivo zadići kožuru sa bataka i karabataka te prostor između mesa i kožure napuniti pripremljenim filom od povrća.
5. Punjene batake začiniti po ukusu i premazati senfom.
6. Posebno pripremiti umak:sjediniti sok od paradajza, pileću supu, ulje, gustin i začine po ukusu.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati umak. Poslagati punjene batake i karabatake pa peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok meso ne omekša, a suvišna tečnost napola ne uvri.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deca ne mogu da mu odole: Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled (video)
Ana Ivanović ima sjajan predlog za zdravu poslasticu. Zove ga nice cream (izvedeno od ice cream, sladoled)
20/05/2024
Saznajte višeSpektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)