Za koru:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 4 kašike mlevenih oraha
- 1 kašika kakaoa
- 3 kašike brašna
Za fil:
- 1 l meka
- 3 pudinga od banane
- 4 kašike gustina
- 1 kašika ekstrakta banane
- 150 g šećera
- 250 g putera
- 100 g čokolade
Za glazuru:
- 70 g čokolade
- 35 g putera
Priprema:
Kora:
1. Umutiti belanca sa 25 g šećera u čvrst šam.
3. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu koru poprečno preseći napola.
Fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od banane i gustinom pa sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati ekstrakt banane i omekšao puter te umutiti mikserom.
4. Dobijeni fil podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati otopljenu, a u drugi deo rendanu čokoladu.
Finalni postupak:
Prvu koru premazati filom od otopljene čokolade i prekriti korom. Potom naneti fil od rendane čokolade i poravnati. Preliti glazurom od čokolade.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)