Za koru:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 4 kašike mlevenih oraha
- 1 kašika kakaoa
- 3 kašike brašna
Za fil:
- 1 l meka
- 3 pudinga od banane
- 4 kašike gustina
- 1 kašika ekstrakta banane
- 150 g šećera
- 250 g putera
- 100 g čokolade
Za glazuru:
- 70 g čokolade
- 35 g putera
Priprema:
Kora:
1. Umutiti belanca sa 25 g šećera u čvrst šam.
3. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu koru poprečno preseći napola.
Fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od banane i gustinom pa sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati ekstrakt banane i omekšao puter te umutiti mikserom.
4. Dobijeni fil podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati otopljenu, a u drugi deo rendanu čokoladu.
Finalni postupak:
Prvu koru premazati filom od otopljene čokolade i prekriti korom. Potom naneti fil od rendane čokolade i poravnati. Preliti glazurom od čokolade.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ove "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)