Sastojci:
- 2 veća fileta soma
- 700 g spanaća
- 300 g mladog sira
- 500 g lisnatog testa
- mešavina začina
- 1 jaje, susam
- 1 limun, so
- 1 manji brokoli
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 tikvica, ulje
Priprema:
1. Filete soma preseći napola, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti oceđen spanać i mladi sir pa začiniti po ukusu.
4. Lisnato testo istanjiti pomoću oklagije na debljinu od 0,5 cm a zatim okruglim zupčastim nožem iseći na 4 kvadrata.
5. Na radnu površinu staviti jedan kvadrat od testa pa polovinu premazati sa malo smese od spanaća. Preko spanaća staviti komad ribe i opet premazati sa malo fila. Na kraju preklopiti praznom polovinom lisnatog testa a krajeve ručno pritisnuti kako bi se slepili. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još paketića.
6. Preostalo lisnato testo iseći na trake te njima dekorisati paketiće. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
7. Brokoli, tikvicu, crvenu i žutu papriku očistiti i iseći na krupnije komade. Propržiti na malo ulja i začiniti po ukusu te poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)