Sastojci:
- 2 veća fileta soma
- 700 g spanaća
- 300 g mladog sira
- 500 g lisnatog testa
- mešavina začina
- 1 jaje, susam
- 1 limun, so
- 1 manji brokoli
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 tikvica, ulje
Priprema:
1. Filete soma preseći napola, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti oceđen spanać i mladi sir pa začiniti po ukusu.
4. Lisnato testo istanjiti pomoću oklagije na debljinu od 0,5 cm a zatim okruglim zupčastim nožem iseći na 4 kvadrata.
5. Na radnu površinu staviti jedan kvadrat od testa pa polovinu premazati sa malo smese od spanaća. Preko spanaća staviti komad ribe i opet premazati sa malo fila. Na kraju preklopiti praznom polovinom lisnatog testa a krajeve ručno pritisnuti kako bi se slepili. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još paketića.
6. Preostalo lisnato testo iseći na trake te njima dekorisati paketiće. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
7. Brokoli, tikvicu, crvenu i žutu papriku očistiti i iseći na krupnije komade. Propržiti na malo ulja i začiniti po ukusu te poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Dami od stila kao što je Aleksandra Radović pristaje upravo ovakav parfem, nosi dozu svežine
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)