Za koru:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 50 g gustina
- 1 kašika kakaoa
Za fil:
- 4 dl mleka
- 1 puding od čokolade
- 4 kašike šećera
- 125 g margarina
- 50 g čokolade
- 1 krem šlag od vanile
- 5 g želatina u prahu
- 100 g višanja iz kompota
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.
3. Sjediniti fil od belanaca sa filom od žumanaca, dodati brašno, gustin i polako promešati varjačom. Smesu podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati kakao i promešati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje te sipati u njega naizmenično tamnu i svetlu smesu za koru dok se ne popuni dno pleha. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
Fil:
1. Puding od čokolade skuvati sa malo šećera u 4 dl mleka.
2. U topao puding dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
3. Ohlađeni puding sjediniti sa margarinom i umutiti mikserom.
4. Krem šlag od vanile pripremiti prema uputstvu sa kesice pa dodati u njega nabubreo želatin i promešati.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru premazati filom od čokolade.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)