Sastojci:
- 600 g pilećeg belog mesa
- 3 kašike pavlake
- 1 kašika senfa
- 2 kašike majoneza
- 2 čena belog luka
- 3 kašike parmezana
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 200 g prezli
- 500 g krompira
- mešavina začina, ulje
Za preliv:
- 1 veća kisela jabuka
- 4 kisela krastavca
- 1 dl domaće pavlake
- 150 g krem sira, so
- 1 kašičica seckanog peršuna
Način pripreme:
1. Piletinu iseći na trake.
2. Posebno sjediniti pavlaku, majonez, senf, sitno seckani beli luk, parmezan, mlevenu papriku i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
3. U pripremljenu marinadu dodati piletinu i polako promešati a potom ostaviti u frižideru da miruje 120 min.
4. Odstojalu piletinu, komad po komad vaditi iz marinade, potom uvaljati u prezle i slagati na pleh obložen papirom za pečenje. Na kraju piletinu poprskati uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Dok se piletina peče, pripremiti preliv. Jabuku zajedno sa ljuskom i kisele krastavce izrendati na krupno rende. Sjediniti sa domaćom pavlakom, krem sirom, posoliti i polako promešati.
6. Krompir oguliti i iseći na tanke kolutove a zatim ga propržiti na vrelom ulju.
7. Pečenu piletinu preliti umakom od sira i poslužiti uz prženi krompir.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)