Sastojci:
- 600 g pilećeg belog mesa
- 100 g suvog vrata
- 1 srednji karfiol
- 200 g kačkavalja
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- prstohvat belog luka
- 50 g margarina
- 3 kašike brašna
- 4 dl mleka, ulje
- 40 g parmezana
- mešavina začina
Način pripreme:
1. Karfiol iskidati na krupnije cvetove i obariti u slanoj vodi.
3. Posebno sjediniti mlevenu papriku, beli luk u prahu i malo mešavine začine po ukusu. Dobijenom mešavinom natrljati piletinu i oblikovati medaljone.
4. Pileće medaljone propržiti na vrelom ulju da porumene, a potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. U manjoj šerpici otopiti margarine pa dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. U gotovi sos dodati parmezan i začine po ukusu.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pileće medaljone. Na svaki staviti kolut suvog vrata, prekriti ga cvetom karfiola i preliti bešamelom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok se ne uhvati korica. Zatim nakratko izvaditi iz rerne i posuti rendanim kačkavaljem i vratiti dok se sir ne otopi. Gotove šnicle držati na toplom do služenja.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)